06 - 53420328 info@hrep.nl

Hellup! Er heeft een medewerker opgezegd!

Het is heel goed mogelijk dat u iets dergelijks de afgelopen tijd minimaal eenmaal heeft geroepen. Medewerkers die soms al jarenlang bij u werken, krijgen aantrekkelijke aanbiedingen elders en besluiten dan toch maar eens de stap te wagen.

En wat dan?

  • De medewerker een hoger salaris bieden, zodat hij blijft?
  • Als de gesmeerde bliksem op zoek naar ‘een kloon’ van de vertrekkende medewerker?
  • Uitzendbureau of Recruitmentbureau bellen en zoekopdracht geven, ongeacht de kosten?

Of……
Diep zuchten, want er gaat een gewaardeerde kracht uit dienst en dan: omdenken?
Oftewel:

  • Een hoger salaris bieden heeft geen zin, want over een paar maanden is hij dat vergeten en dus weer gevoelig voor externe aanbiedingen.
  • Als deze medewerker, met zijn kennis, kunde en competenties, vertrekt, wat zou ik daar dan voor in de plaats willen gaan zoeken? Daar ga ik even rustig over nadenken.
  • Een externe partij ga ik pas benaderen als ik weet wat ik voor medewerker nodig heb én als zoeken via eigen kanalen niets zal opleveren.

Volgens ‘het boekje’ zou u eigenlijk even pas op de plaats moeten maken, want met de genoemde overdenkingen is het succes op de langere termijn waarschijnlijk groter. Maar ja, die medewerker is over een maand wel weg en het werk gaat door.

Wat zou u kunnen doen?

Vul eerst de korte termijn in: afhankelijk van het niveau van de werkzaamheden kunt u via het uitzendbureau iemand tijdelijk inhuren zodat het werk wel gedaan wordt. Of, als het om een zwaardere functie gaat, benader een detacheringsbureau voor een inhuurkracht of vindt zelf een ZZP-er die snel op de lopende zaken aan de slag kan. Zo’n tijdelijke oplossing is op de korte termijn best duur, maar het geeft u ruimte om na te denken over de vaste bezetting. En dat kan zichzelf voor de langere termijn terugverdienen!

In mijn volgende nieuwsbrief geef ik wat ideeën over de personeelsbezetting voor die langere termijn.

Heeft u vragen hierover? Bel of mail gerust:

06-53420328
Info@hrep.nl

Angela Smeink