06 - 53420328 info@hrep.nl

Voor u verzameld……

Wanneer u personeel in dienst heeft, zou u er een dagtaak aan kunnen hebben om alles bij te houden wat er dan verandert. Denk aan arbeidsrecht, arbeidsomstandigheden, privacy wetgeving, verzekeringen, de manier om nieuwe medewerkers te vinden enz.

Met korte berichten over belangrijke veranderingen hou ik u op de hoogte. En wilt u ergens meer van weten of heeft u vragen? Bel of mail! Op een praktische manier denk ik met u mee! Met oog voor zaken en mensen.

HR Efficiency Partner
Angela Smeink

AVG, een jaartje verder

Op 25 mei 2018 was het zover: onze privacy is vanaf dat moment streng beveiligd door Europese wetgeving, in Nederland bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Voorafgaand aan die datum: talloze trainingen werden aangeboden, doemscenario’s werden geschetst als je niet zou voldoen aan die nieuwe wet, bedrijven die veel geld uitgaven aan externe partijen om helemaal AVG-proof te worden. Het heeft wat een geld en tijd gekost!
Lees meer

Hellup! Er heeft een medewerker opgezegd! (deel 2)

In mijn vorige nieuwsbrief heb ik u heel kort geschetst hoe u de werkplek op de korte termijn tijdelijk kunt invullen: via een uitzendbureau, een detacheringsbureau of een ZZP-er, afhankelijk van het soort functie. Daarmee loopt het werk min of meer door en kunt u nadenken over de vaste bezetting en de langere termijn.
Lees meer

Hellup! Er heeft een medewerker opgezegd!

Het is heel goed mogelijk dat u iets dergelijks de afgelopen tijd minimaal eenmaal heeft geroepen. Medewerkers die soms al jarenlang bij u werken, krijgen aantrekkelijke aanbiedingen elders en besluiten dan toch maar eens de stap te wagen.
Lees meer

De WIEG

Gaat een tijdelijke werknemer bij u uit dienst en hij is nog ziek? Of hij wordt ziek binnen 28 dagen nadat hij uw onderneming heeft verlaten? En hij heeft nog geen andere baan heeft of WW-uitkering?
Lees meer

Prinsjesdag en uw personeel

Er is al veel over gepubliceerd: de veranderingen in de wetgeving rondom de geboorte van kinderen. Deze veranderingen zijn opgenomen in de Wet Invoering Extra Geboorteverlof. Oftewel de WIEG.
Lees meer

Prinsjesdag en het arbeidrecht

In mijn vorige blog over Prinsjesdag heb ik iets verteld over mogelijke veranderingen in het arbeidsrecht. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer plannen die van invloed kunnen zijn op uw personeelsbeleid. Een bloemlezing
Lees meer

1. Een nieuwe privacywet. Hoezo?

Op dinsdag 18 september was het weer Prinsjesdag. Wat zijn de plannen en voorstellen van onze overheid? Wat wordt daarvan de komende tijd belangrijk voor de ondernemer met personeel? Een kort overzicht op het gebied van het arbeidsrecht
Lees meer

4. De nieuwe privacywet en ziekteverzuim

Als werkgever bewaart u informatie over uw werknemers. Vanzelfsprekend. Deze informatie is privacygevoelig. Ook logisch. Net zo logisch als dat u deze gegevens zorgvuldig bewaart. Dat doet u vast al. De nieuwe privacywet voegt daar iets aan toe en verplicht u om vast te leggen wat u bewaart, waarom u dat doet en op welke manier. Op 25 mei 2018 moet uw HR-administratie AVG-proof zijn.
Lees meer

Oog voor zaken en mensen

Share This